De gemeente Middelburg houdt woensdag 12 juni een inloopavond over het Waterpark Veerse Meer in Arnemuiden.

Driestar BV, eigenaar van Hof van Saksen in Drenthe, wil van het gebied aan de rand van het Veerse Meer een luxe vakantiepark maken. Uiteindelijk moeten er 950 vakantiehuizen komen, een subtropisch zwembad, een winkel, horecavoorzieningen en een kinderspeelparadijs.

De jaarplaatshouders op de huidige camping moeten daardoor verhuizen, waarschijnlijk naar de naastgelegen kampeerboerderij de Kruitmolen. Hiervoor zijn twee nieuwe bestemmingsplannen en een milieueffectrapportage nodig, onder meer omdat het om een groter gebied dan de huidige camping gaat.

Startpunt voor die nieuwe documenten is een zogenaamde notitie reikwijdte en detailniveau, die is gemaakt en tot en met 3 juli ter inzage ligt.

Inwoners kunnen visie geven

Iedereen kan een zienswijze indienen en zo aangeven wat ze vinden dat zou moeten worden onderzocht. Voor het draaien van de landingsbaan van Vliegveld Midden-Zeeland, een eis van Driestar BV, is inmiddels een aparte procedure ingezet.

De inloopavond is in dorpshuis De Arne in Arnemuiden en duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Zowel Driestar BV als de gemeente Middelburg zal aanwezig zijn.