De Poortersweg is sinds maandag dicht voor verkeer. De afsluiting is nodig voor de aanleg van de nieuwe entree van Vlissingen.

Er wordt onder meer een rotonde naar de marinierskazerne en bedrijventerrein Souburg II aangelegd. De Marie Curieweg is al verlengd en de Diensvlietweg en Ritthemsestraat verruimd. Ook is begonnen met de werkzaamheden aan de fietstunnel.

Op de Poortersweg verwijdert de aannemer het asfalt en fundering en hij brengt voorbelasting aan op de plek waar de rotonde komt. De grond moet hier nog inklinken. Ook werkt de aannemer verder aan het riool en de fietstunnel.

Fietsers en ander langzaam verkeer moeten omrijden. Zij worden omgeleid via het viaduct en de Oosterhavenweg. De aannemer heeft op verzoek van de gemeente Vlissingen extra lichtmasten op de route geplaatst in verband met de veiligheid.

Auto's moeten omrijden

Auto's mogen niet komen op deze weg. Er is een bussluis aangebracht om sluipverkeer tegen te gaan.

Auto's kunnen omrijden over de doorsteek bij het viaduct, de Marie Curieweg, Ritthemsestraat en de A58. De Poortersweg is tot in oktober afgesloten. "In de week van de herfstvakantie moet het weer open gaan. Op de maandag daarna gaat alle verkeer via de nieuwe rotonde naar de Kenniswerf en het gebied daarachter."