Het regent vrijdag lintjes in Nederland, op de in de volksmond genoemde lintjesregen ontvingen duizenden mensen een koninklijke onderscheiding. Ook in Zeeland regende het lintjes, in totaal werden hier 89 lintjes uitgereikt.

Vijftien mensen uit Zeeland werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De overige 64 bekroonden zijn Lid van de Orde van Oranje-Nassau geworden.

De meeste onderscheidingen gingen naar inwoners van de gemeente Middelburg: elf mensen kregen hier een koninklijke onderscheiding opgesteld, hiervan werden er vier geridderd. In Middelburg werd onder meer Ad Oele van het Gilde van Vrijwillige Molenaars geridderd.

Tien inwoners van de gemeente Reimerswaal ontvingen vrijdag een lintje. Emeritus predikant P. de Graaf uit Kruinigen werd geridderd.

In zowel Vlissingen als Goes werden negen koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Twee inwoners van de gemeente Goes ontvingen een ridderlijke onderscheiding. In Vlissingen werd één inwoner bekroond tot Ridder van de Orde van Oranje-Nassau: oud-directeur van het ZB-Planbureau Dick van den Bout.