Het college van burgemeester en wethouders in Vlissingen heeft besloten dat de nieuwe, nog aan te leggen wegen van Oost-Souburg en Ritthem richting buitenhaven, Kenniswerf en Souburg II de Havendorpweg en Louis Pasteurweg gaan heten.

Daarnaast wijzigt het college de ligging van de bestaande Oude Veerhavenweg, Veerhavenweg, Westerhavenweg, Oosterhavenweg, Poortersweg, Poorterspad en Buitenhavenpad. De Ankerweg vervalt.

In februari is de ontwikkeling van de nieuwe stadsentree begonnen. De rijbaan wordt verlegd en er komt een dubbele rotonde met fietstunnel om de Kenniswerf, marinierskazerne, buitenhaven en het nieuw aan te leggen bedrijventerrein Souburg II te bereiken.

De rotonde wordt een kopie van die bij Bossenburgh. De spoorwegovergang blijft op dezelfde plek. Hier komt een vrijliggend fietspad vanaf de Kenniswerf richting de Poortersweg voor meer verkeersveiligheid.

Gemeente maakt gebied 1,60 meter hoger

Als het project begin volgend jaar klaar is, ziet het gebied er totaal anders uit. 90.000 kuub zand en 120.000 kuub grond is er gemoeid met de vernieuwing van de entree, die nu nog gericht is op het voormalige Veerplein.

In 2016 is het bouwrijp maken van de grond al begonnen. Er verschenen enorme bergen zand, die maandenlang bleven liggen. Door deze voorbelasting kon de grond inklinken, zodat er nu op gebouwd kan worden.

De gemeente maakt het gebied ongeveer 1,60 meter hoger, vanwege de drassige ondergrond.