Projectontwikkelaar Willigen Partners Vastgoedontwikkelaars BV heeft samen met de gemeente en grondeigenaar Estea een overeenstemming bereikt over het bouwplan voor De Westhoek. Hiermee neemt zij het project over van woningcorporatie Woonkwartier.

Het project om elf appartementen in het duurdere segment te realiseren op het braakliggend terrein in het Wilhelminapark in Zevenbergen komt hiermee toch van de grond.

Woonkwartier zou de appartementen voor ouderen in eerste instantie realiseren, maar werd teruggefloten door de Rijksoverheid. Die bepaalde eerder dat woningcorporaties zich moeten richten op het realiseren en onderhouden van sociale huurwoningen voor huishoudens met een minimuminkomen. Daardoor kwam het bouwproject voor De Westhoek stil te liggen.

In het verleden gaven bewoners van het Wilhelminapark aan tegen de ontwikkeling van het appartementencomplex te zijn. De Raad van State oordeelde toen dat de woningen wel mochten worden gerealiseerd.

De gemeente is blij dat Willigen Partners het project uit het slop trekt. In de vrije sector in Zevenbergen zijn op dit moment weinig duurdere appartementen te vinden.