De herinrichting van de drukke Havendijk in Yerseke is maandagmiddag officieel begonnen. Met het uitvoeren van de werkzaamheden verbetert de gemeente Reimerswaal de verkeersveiligheid op de Havendijk, waar verschillende verkeersstromen samenkomen. Daarnaast speelt de gemeente met de herinrichting in op de toeristische waarde van het gebied.

De weg wordt dagelijks veel gebruikt door medewerkers van de bedrijven in de havens, toeristenbussen, auto’s en fietsers.

Tot begin oktober vinden de werkzaamheden plaats in meerdere fases. De parkeerplaatsen op en aan de Havendijk zijn dan minder goed bereikbaar. Als eerste gaat de weg bij de kruising met de Burenpolder, Groeninx van Zoelenstraat en Havendijk op de schop. Daarna volgt de kruising met de Kaaistraat. In fase drie is het parkeerterrein aan de Willem-Alexanderhaven aan de beurt en in de laatste fase de rest van de Havendijk

Tijdens de werkzaamheden kunnen belangstellenden iedere woensdag tussen 14.00 en 16.00 terecht in de bouwkeet voor vragen of een toelichting van de uitvoerder.

Werkzaamheden maken deel uit van meerjarenproject

Deze werkzaamheden à anderhalf miljoen euro zijn de eerste in het meerjarenproject dat de vernieuwing van de Havendijk en omgeving is. Later wordt het gebied de Zaete omgevormd tot woongebied. Het gedeelte van de Korringaweg tot aan het NIOZ wordt ingericht als 30 kilometerzone. Daarnaast komt er een stoep van het complex de Zaete naar de Havendijk.

Ook wil de gemeente Reimerswaal één centrale toegang voor de jachthavens creëren. Verder kijkt ze naar de aansluiting van de havens met de Havendijk en het centrum. Deze maand begint de gemeente met het voorbereiden van de werkzaamheden in en rondom de jachthavens.

Parkeren rondom havendijk

Ook het parkeren op en rondom de Havendijk is een belangrijk punt in het project. In de plannen van de Havendijk wordt het opknappen en beter bereikbaar maken van de parkeerplaats aan de Kijkuit meegenomen. Naar verwachting beginnen deze werkzaamheden in 2020.

Daarnaast is de Molenpolder ook een plek waar nadrukkelijk wordt gekeken naar het creëren van een centrale parkeerplaats. Hierover onderhandelt de gemeente met een projectontwikkelaar.