De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee minderjarige jongens (16 en 17) aangehouden in de Nieuwstraat in Vlissingen. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging, meldt de politie zondag.

Twee surveillerende agenten stuitten rond 4.00 uur in de Nieuwstraat op een mishandeling van een negentienjarige man uit Vlissingen. Hierop werd de eerste verdachte, een zeventienjarige jongen uit Oost-Souburg aangehouden.

Kort daarna, rond 4.30 uur, arresteerden agenten een tweede verdachte voor de mishandeling, een zestienjarige jongen uit Vlissingen. Tijdens de aanhouding probeerde een negentienjarige omstander uit Vlissingen de politieagenten "te hinderen in hun werk". Ook hij is aangehouden, voor het niet voldoen aan een bevel of vordering en voor opruiing.

Alle drie de verdachten hebben de nacht doorgebracht in de cel. Ze worden zondag verhoord.

Wet middelenonderzoek geweldplegers

Het tweetal dat wordt verdacht van de openlijke geweldpleging moest van de politie meewerken aan een ademanalyse. Daaruit bleek dat ze allebei onder invloed van alcohol waren. Zij bliezen een promillage overeenkomstig met drie tot zeven glazen.

De politie kan sinds 1 juli 2017 testen of geweldplegers alcohol of drugs hebben gebruikt. Met deze informatie kan het Openbaar Ministerie (OM) een zwaardere straf eisen.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan tegen de twee verdachten. Hoe ernstig hij gewond is geraakt, is niet bekend gemaakt.