De 36-jarige R.H. uit Goes, tegen wie een jaar cel was geëist voor poging tot doodslag op dan wel poging tot zware mishandeling van twee politieagenten, is daar dinsdagmiddag van vrijgesproken in de rechtbank van Middelburg. H. kreeg wel een gevangenisstraf van zeven maanden opgelegd voor bedreiging van die agenten en het bezit van illegaal vuurwerk.

Ook moet H. de agenten een schadevergoeding van elk 500 euro betalen.

De politie had H. in december 2014 tot stoppen gemaand tijdens een controle op illegaal vuurwerk op de A58. Hij ging ervandoor waarbij hij tegen het verkeer inreed. De politie achterhaalde hem in de buurt van Rilland. Daar zou hij op de agenten zijn ingereden om er opnieuw vandoor te gaan. Niemand raakte hierbij gewond.

Zijn auto werd later in Antwerpen aangetroffen, zonder chauffeur maar beladen met dozen vol illegaal vuurwerk. H. werd later aangehouden. Hij ontkende in eerste instantie, maar gaf uiteindelijk toe de bestuurder van de auto te zijn geweest.

Het OM wilde H. eerst vervolgen voor poging tot doodslag. Dat werd een poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel omdat de snelheid waarschijnlijk te laag was om tot dodelijk letsel te leiden.