De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier automobilisten aan de kant gezet in Middelburg en Goes. Zij worden verdacht van het rijden onder invloed van alcohol of drugs.

Allereerst aan de Schroeweg in Middelburg. Daar testte een automobilist positief op het gebruik van THC, de werkzame stof in hennep. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur.

Ook op de Torenweg troffen surveillerende agenten een bestuurder onder invloed aan. De 48-jarige automobilist uit Vlissingen vertoonde "rijgedrag alsof zij had gedronken". De vrouw blies vervolgens 740 ug, wat overeenkomt met zo'n twaalf glazen alcohol. Zij moest haar rijbewijs inleveren.

Ook een 27-jarige Terneuzenaar kreeg diezelfde nacht een rijverbod opgelegd. Hij zou onder invloed van THC hebben gereden in Goes. Op de Middelburgsestraat, tot slot, reed een 32-jarige man uit Colijnsplaat onder invloed van (meth) amfetamine en THC. Zijn bloedmonster wordt ingestuurd naar het NFI. De man heeft, in afwachting van de uitslag van het onderzoek, zijn rijbewijs moeten inleveren.