Het CDA heeft woensdag tijdens de Provinciale Statenverkiezingen de meeste stemmen gekregen in de provincie Zeeland. De partij heeft 7 zetels. De SGP is de tweede partij met 6 zetels.

Bij de vorige verkiezingen waren het CDA en de SGP ook de grootste partijen in de provincie. Laatstgenoemde heeft alleen 1 zetel moeten inleveren ten opzichte van de vorige verkiezingen.

Forum voor Democratie is de grootste winnaar in Zeeland. De nieuwkomer komt op de derde plek met 5 zetels. GroenLinks, Partij van Zeeland en 50 Plus stijgen allemaal van 1 zetel naar 2.

De VVD, SP en PVV hebben in de provincie twee zetels moeten inleveren ten opzichte van 2015. Deze verkiezingen heeft de VVD 4 zetels behaald en de SP en PVV 2 zetels.

In Zeeland trok 59,2 procent van de kiezers naar de stembussen.

CDA in Midden-Zeeland bij meeste gemeenten de grootste

In Midden-Zeeland kwam het CDA in de meeste gemeenten ook als winnaar uit de bus. In Middelburg, Goes, Veere, Kapelle en Noord-Beveland werd de partij de grootste.

In Vlissingen behaalde Forum voor Democratie de meeste stemmen en in Reimerswaal de SGP.

Geen verkeerde stembiljetten in stembussen

Op drie stembureaus in de gemeente Vlissingen werden woensdag tientallen stembiljetten aangetroffen die voor de provincie Zuid-Holland waren bestemd. Het ging om biljetten voor de verkiezingen voor Provinciale Staten.

De gemeente Vlissingen meldt woensdag dat er geen verkeerde stembiljetten in de stembussen terecht zijn gekomen. De Kiesraad had woensdag al laten weten dat stemmen die op verkeerde biljetten werden ingevuld ongeldig zouden zijn.