De gemeente Vlissingen en de nieuwe stichting ‘Vlissingen binnenstad aan zee’ hebben woensdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de aanpak van de binnenstad.

"We hebben lang gedaan over een visie voor onze binnenstad, maar sinds deze er in februari was, is het snel gegaan", zei wethouder Sem Stroosnijder van de gemeente Vlissingen. "We gaan nu echt dingen doen voor de binnenstad."

De stichting heeft een actieplan gemaakt en moet nu zorgen voor de uitvoering. Organisatieadviesbureau Janse en Janse helpt bij de uitvoering.

In het plan staat onder meer hoe de identiteit van Vlissingen kan worden versterkt, hoe er meer bezoekers naar het centrum kunnen worden getrokken en hoe de binnenstad economisch gezond kan blijven.

Drie werkgroepen actief

Er zijn momenteel drie werkgroepen actief. Een voor de openbare ruimte, een voor de communicatie en promotie en een voor evenementen.

De gemeente, die regelmatig met de stichting overlegt, stelt 30.000 euro beschikbaar voor begeleiding en communicatie. Bovendien is 15.000 euro opzij gezet voor acties in de binnenstad.