Bij een grote brand aan de Boerendijk in Heinkenszand zijn donderdagavond twee aardappelloodsen compleet afgebrand. Hierbij is niemand gewond geraakt. Omstreeks 23.50 uur gaf de veiligheidsregio het sein brand meester.

De gehele nacht heeft de brandweer met twee blusvoertuigen, een ladderwagen en een extra pomp nageblust. Er wordt nu het licht is een veilige manier gezocht om de brand tussen de resten van de loodsen te bereiken.

Gedurende bluswerkzaamheden en door de weersomstandigheden kan er nog sprake zijn van rookoverlast, stelt de veiligheidsregio. Zij adviseren buiten de rook te blijven en de ramen en deuren dicht te houden.

De brandweer kreeg de melding donderdag in het begin van de avond. Bij het blussen werden drie bluswagens, een watertankwagen en een extra watertransportsysteem gebruikt. De twee aardappelloodsen moeten als verloren worden beschouwd.

Een woning en een kleinere schuur op het terrein konden wel gered worden door de brandweer. De wind stond van deze twee gebouwen af, waardoor deze geen vlam vatten.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.