Eén van de twee opvarenden van een binnenvaartschip dat zaterdagmiddag bij Vlissingen is gezonken, is nog steeds zoek. Een duiker is zaterdagavond laat afgedaald in het gezonken schip. De duikers willen kijken of de man misschien nog aan boord is.

Ambulance en brandweer staan aan de kant.

De politie en de Kustwacht hebben gezocht tot het donker werd, met onder meer een helikopter en reddingsboten. Het binnenvaartschip vervoerde zand en voer van Hansweert naar Vlissingen. Het had in de middag water gemaakt in de monding van de Sloehaven en is daarna helemaal gezonken.

Volgens de veiligheidsregio waren er twee mensen aan boord. Eentje, de 39-jarige eigenaar van het schip uit Rilland, is door een te hulp schietende boot uit het water gehaald. Deze man is naar het ziekenhuis in Goes gebracht maar mocht na behandeling weer naar huis. De nog vermiste man is een werknemer aan boord van het schip en komt vermoedelijk uit het buitenland.

Verzoek om persoonlijke spullen naar politiebureau te brengen

Het schip ligt niet in de vaargeul. In verband met de operatie zaterdagavond was het scheepvaartverkeer even stilgelegd. De veiligheidsregio laat weten dat veel spullen vanaf het schip aanspoelen aan wal, ook persoonlijke spullen. Het verzoek is om die naar het politiebureau te brengen.

Waardoor het schip water maakte, is nog onbekend. Dat wordt onderzocht als het schip is geborgen.