Het gerechtshof in Den Bosch heeft een frauderende ambtenaar van de gemeente Goes maandag in hoger beroep veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk. De rechtbank in Den Bosch legde de vrouw eerder dezelfde straf op.

De zestigjarige vrouw uit Wemeldinge werkte bij de gemeente Goes als schuldhulpverlener. In de periode 2010 en 2015 sluisde zij tonnen geld naar haar eigen bankrekening. Hierbij ging het om geld van de gemeente Goes en dat van meer dan honderd bedrijven en zestien cliënten die in de schuldsanering zitten.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste drie maanden cel en 180 uur taakstraf tegen de vrouw. Daarnaast eiste het OM - net als de verdachte - dat de vrouw mocht blijven werken, om zo het verduisterde geld terug te kunnen betalen.

De oud-medewerker ging in hoger beroep omdat de straf van de rechtbank hoger was dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

Het hof oordeelt maandag echter dat de straf passend is bij een delict als deze. Voor de gemaakte kosten moet de vrouw de gemeente bovendien een schadevergoeding van 26.000 euro betalen.