De herinrichting van de Langegracht en omgeving in Kapelle begint in april. Voor de uitvoering van de werkzaamheden trekt de gemeente Kapelle het hele jaar uit.

De gemeente heeft het ontwerp voor de herinrichting in samenspraak met omwonenden gemaakt. Voor omwonenden was het belangrijk dat er geen fietspad door het hertenkamp komt.

De werkzaamheden beginnen in de Gistellisstraat en Langegracht. Hier verwacht de gemeente van april tot en met juli bezig te zijn. Van augustus tot en met december staat de herinrichting en het rioolwerk voor de Slotstraat op de planning. Ook richt ze dan het groen en het speelgebied opnieuw in.

Tussen de parkeerplaatsen in de Slotstraat en de speeltuin tot en met de waterpartij bij de Langegracht brengt de gemeente een wadi aan voor de afvoer van regenwater.

Esdoorns en berken worden gekapt

De acht esdoorns aan de rand van de speeltuin, ter hoogte van de Slotstraat 9 tot en met 29 kapt de gemeente. 'Door de matige conditie van de bomen in combinatie met de verlagingen kunnen we de bomen niet behouden. We planten dezelfde hoeveelheid bomen terug.'

Ook de drie berken aan de noordoostzijde van de speeltuin gaan tegen de grond. 'Die kappen we, omdat ze te groot worden voor de locatie en overlast veroorzaken bij omwonenden. Ook hier planten we evenveel bomen terug.'