Het college van burgemeester en wethouders in Borsele gaat niet akkoord met de huur van 370.000 euro voor een perceel aan de Ossenweg. Het land moet worden gehuurd om daar een tijdelijke hoogspanningslijn te kunnen plaatsen, die nu na de afwijzing van het voorstel mogelijk in het Sloebos wordt geplaatst.

De tijdelijke elektriciteitslijn is volgens aanbieder Tennet nodig om de periode tussen de huidige lijn en een nieuwe verbinding te overbruggen.

De college zegt echter in een advies aan de gemeenteraad dat het geld beter uitgegeven kan worden aan de uitbreiding van het Sloebos.

Als de raad de huur net als het college te duur vindt, heeft Tennet een plan voor een tijdelijke lijn die deels door het Sloebos loopt. Hiervoor zullen bomen moeten worden gekapt.

Onderhandelingen werpen geen vruchten af

Na een motie in december onderhandelden burgemeester Gerben Dijksterhuis en wethouder Kees Weststrate met hulp van een onafhankelijke adviseur opnieuw met de eigenaar van de grond - een boer - over de mogelijkheden.

Hierin bespraken de verschillende partijen zowel de optie tot het huren van de grond, als het verkopen van het perceel.

De boer gaf aan zijn grond niet te willen verkopen en over het bedrag van de huurprijs bereikten de twee partijen geen overeenkomst.

Wanneer de verschillende partijen weer om de tafel gaan, is niet bekend.