De 35-jarige man die in september 2016 in een woning aan de Anjelierenlaan een 26-jarige man doodde, heeft donderdag een celstraf van tien jaar opgelegd gekregen.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste eerder elf jaar celstraf. De man werd zowel doodslag als diefstal ten laste gelegd. De rechtbank acht diefstal niet bewezen.

De rechtbank in Middelburg acht bewezen dat de verdachte het slachtoffer meerdere malen tegen het hoofd en lichaam heeft geschopt en geslagen, en hem opzettelijk van het leven beroofd heeft.

Aanvankelijk twee verdachten in de zaak

Eerder waren er twee verdachten in de zaak. Een andere verdachte, een 34-jarige man uit Somalië, bleek later niet gelinkt te zijn aan de dood van de 26-jarige man. Hij wordt wel verdacht van het stelen van de pinpas van het slachtoffer. Tegen hem zijn eerder twee maanden cel geëist.

De twee verdachten, die net als het slachtoffer ook beide uit Somalië komen, waren op verschillende tijdstippen in de woning aanwezig. Hierom was onduidelijk welke van de twee mannen verantwoordelijk was voor de dood van het slachtoffer.

Later bleek dat het verhaal van de 35-jarige verdachte niet overeenkwam met de gegevens die uit het onderzoek van het Openbaar Ministerie naar voren kwamen. Daarnaast werden bloedafdrukken van de verdachte gevonden op het lichaam van het slachtoffer.