Vier kinderdirecteuren voor groene schoolpleinen hebben woensdagmiddag hun jaarcontract bij de provincie Zeeland getekend. De vier zijn ambassadeurs voor alle kinderen in Zeeland die een groen schoolplein en meer buitenles willen.

Vincent van der Veen van IVN Natuureducatie en gedeputeerde Carla Schönknecht hebben sollicitatiegesprekken gevoerd met Zeeuwse kinderen uit groep 6 en 7. Omdat de keuze lastig was, hebben ze vier kinderdirecteuren aangenomen.

Bij de contractondertekeningen in het provinciehuis in Middelburg kregen de kinderdirecteuren een cheque van 1.500 euro om hun schoolplein aan te pakken en een videocamera om vlogs te maken. Hiermee kunnen ze kinderen op de hoogte houden van hun werkzaamheden en belevenissen als kinderdirecteur.

"Ze gaan veel op bezoek bij scholen en in gesprek met leerkrachten en politici om te kijken hoe groene schoolpleinen zo leuk mogelijk zijn voor kinderen", laat IVN weten. "Als salaris mogen zij elke maand een natuuruitje kiezen in Zeeland."

Het doel is om in één schoolgeneratie alle Zeeuwse kinderen een groene speel- en leerplek te geven. De benoeming van de kinderdirecteur maakt hiervan deel uit.