Staatsbosbeheer gaat zeventien in plaats van 95 populieren kappen bij het Galgepad in Sint-Maartensdijk. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders afgelopen week bekendgemaakt.

Staatsbosbeheer heeft al langere tijd plannen om een aantal populieren te kappen, maar een omwonende kwam in actie om dit plan te stoppen. Vorig jaar september ging Staatsbosbeheer van start met werkzaamheden in het natuurgebied om het leefgebied voor visdieven, kluten en kokmeeuwen te verbeteren.

Het college van burgemeester en wethouders heeft afgelopen week besloten om een omgevingsvergunning te verlenen voor het kappen van zeventien in plaats van 95 populieren langs het Galgepad in Sint-Maartensdijk.

"In eerste instantie is bij ons een aanvraag binnengekomen voor veel meer populieren", vertelt ook wethouder Frank Hommel. Mede door de oproep van de omwonende is de gemeente in gesprek gegaan met Staatsbosbeheer om te bekijken op welke manier dit stukje natuur toch behouden kan blijven."

Uiteindelijk heeft Staatsbosbeheer de aanvraag ingetrokken en een nieuwe aanvraag voor zeventien populieren ingediend. Met het kappen van deze zeventien bomen kan het gemeentebestuur wel leven.

Wanneer Staatsbosbeheer de bomen precies gaat kappen is nog niet bekend.