De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Girsersland in Middelburg een 25-jarige man uit Nieuw- en Sint Joosland aangehouden na een achtervolging. De man probeerde weg te komen van een verkeerscontrole toen hem gevraagd werd een alcoholtest te doen.

Dat schrijft politieteam Walcheren donderdag. De politie hield een verkeerscontrole op de Schroeweg in Middelburg. Elke gecontroleerde bestuurder moest daarbij een alcoholtest doen.

Eén automobilist kon desgevraagd zijn rijbewijs niet laten zien, evenals een legitimatiebewijs. Toen de agenten hem een alcoholtest wilden laten doen, startte de man zijn auto en reed hij met hoge snelheid weg.

De politie zette per auto en te voet een achtervolging in en kon de man op de Gilsersland in de wijk Dauwendeale aanhouden.

Politie ruikt henneplucht in auto

Bij de aanhouding rook de politie een henneplucht in de auto. De man moest een speekseltest doen om te kijken of hij onder invloed van verdovende middelen was. Deze test sloeg positief uit.

Een GGD-arts heeft op het politiebureau bloed afgenomen voor bloedonderzoek. Tot de uitslag van dit onderzoek binnen is, mag de man niet rijden.