De voorbereidende werkzaamheden zijn al langer zichtbaar, maar begin februari start de daadwerkelijke aanleg van de nieuwe entree van Vlissingen. 

In een jaar tijd krijgt het gebied tussen de snelweg A58, buitenhaven en het spoor een metamorfose. De rijbaan wordt verlegd en er komt een dubbele rotonde met fietstunnel om de Kenniswerf, marinierskazerne, buitenhaven en het nieuw aan te leggen bedrijventerrein Souburg II te bereiken.

Met een prijskaartje van 4,3 miljoen euro is dit project een van de grootste investeringen voor de gemeente Vlissingen in de infrastructuur van de afgelopen jaren. De provincie Zeeland betaalt 900.000 euro mee.

Na herfstvakantie tijdelijk niet links afslaan vanaf snelweg

Om de nieuwe aansluiting op de A58 richting de Kenniswerf te maken, kan het verkeer na de herfstvakantie een week lang niet linksaf slaan vanaf de snelweg.

Bij de kruising bij de watertoren van Oost-Souburg kan het verkeer van de A58 dan alleen rechtdoor rijden, de Sloeweg (N288) op en vice versa. De reden dat deze week gekozen is, is omdat het een rustige week is. 

Het project moet begin volgend jaar afgerond zijn.