De politie heeft donderdagochtend twee tieners, van veertien en zestien jaar, op een middelbare school in Walcheren in de boeien geslagen. De twee worden verdacht van een zware mishandeling in Goes en een bedreiging bij station Middelburg.

Dat meldt de politie van Zeeland vrijdag. De mishandeling vond plaats op woensdag 21 november 2018 bij het station in Goes. Het vijftienjarige slachtoffer belandde op de grond en werd meerdere malen geschopt door een jongen. Hierbij liep hij onder meer een gebroken neus op.

Bij het station in Middelburg bedreigde nog een andere jongen hetzelfde slachtoffer met de dood als het slachtoffer aangifte zou doen.Agenten hebben donderdagmorgen op een Walcherse middelbare school twee jongens aangehouden voor een zware mishandeling in Goes.

Een medewerker van de school belde een jeugdagent op de dag na de mishandeling en vertelde wat er was gebeurd. Zowel het slachtoffer als de verdachten zaten op dezelfde school.

Na de mishandeling ging het slachtoffer ziek naar huis en is met zijn moeder naar de dokter en het ziekenhuis gegaan. De daders werden geschorst en de politie startte een onderzoek.

Onderzoek vertraagd wegens ingetrokken aangifte

Het politieonderzoek werd enige tijd vertraagd omdat de aangifte tijdelijk in werd getrokken. Uiteindelijk werden de verdachten donderdagochtend aangehouden. De veertienjarige verdachte is afkomstig uit 's Gravenpolder en de zestienjarige komt uit Kruiningen. 

De politie hield de jongens bewust op school aan, "om de ernst van de zaak te benadrukken". Dit werd in overleg met het schoolbestuur gedaan. De jongens zijn geboeid naar een politiecellencomplex gebracht.

Verdachten en slachtoffer open voor conflictbemiddeling

De verdachten en het slachtoffer zijn donderdag gehoord. Ze staan open voor conflictbemiddeling door het Openbaar Ministerie. Justitie zal de bemiddeling begeleiden.

Volgens de politie is conflictbemiddeling, ofwel mediation, een belangrijke aanvulling op een rechtszaak omdat de betrokkenen elkaar nog tegen kunnen komen. Ze zitten immers op dezelfde school. Ook kan het het slachtoffer helpen met het verwerken van de gebeurtenissen.