Een vrouw heeft vrijdagmiddag rond 15.00 uur geprobeerd een bejaard echtpaar te beroven op de Nieuwe Bonedijkelaan in Vlissingen.

De 82-jarige vrouw en haar 84-jarige man wilden de straat oversteken toen een vrouw op een fiets aan kwam rijden. De vrouw op de fiets probeerde de tas van de 82-jarige vrouw mee te nemen, maar dat mislukte omdat de eigenaresse haar tas stevig vast hield. Beide vrouwen kwamen ten val tijdens de worsteling. De man van het slachtoffer wilde haar helpen, maar ook hij kwam ten val.

De vrouw met de fiets vluchtte rennend met haar fiets aan de hand via de Sottegemstraat in de richting van de Koudekerkseweg. Omstanders hebben het bejaarde echtpaar overeind geholpen. Ze hebben aangifte gedaan van poging tot beroving.

De politie is nog op zoek naar de dader. Het gaat om een vrouw van tussen de 20 en 23 jaar van ongeveer 1.65 meter lang. Ze heeft een tenger postuur, is lichtgetint en heeft zwart haar. Ze droeg een bril met een donker montuur, een donkergekleurde broek en een bruine driekwart jas met capuchon. De capuchon had ze op het moment van de beroving op. De fiets was mogelijk lichtgrijs.