De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in Kortgene een 31-jarige man uit Zierikzee aangehouden die onder invloed van drugs verkeerde en zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs in een auto reed.

Surveillerende agenten zagen rond 2.50 uur de auto rijden over de Deltaweg ter hoogte van Wilhelminadorp. Omdat hen bekend was dat de eigenaar van dit voertuig regelmatig onder invloed van drugs rijdt en bovendien een rijontzegging heeft, besloten ze de wagen een stopteken te geven.

De bestuurder voldeed hier niet aan en ging er vandoor.

Er ontstond een achtervolging waarbij de bestuurder onder andere het rode verkeerslicht negeerde, op de verkeerde weghelft reed en te hard reed. De politie kon uiteindelijk in de Burgemeester Snellenstraat in Kortgene de auto aan de kant zetten.

De 31-jarige man uit Zierikzee kon na enig verzet aangehouden worden. Uit een speekseltest bleek dat hij vermoedelijk onder invloed was van THC (wiet), amfetamine en meth-amfetamine.

De man krijgt een bekeuring voor het rijden terwijl hij een rijontzegging heeft. Ook voor de andere feiten waar de man zich schuldig aan heeft gemaakt wordt proces-verbaal opgemaakt.