Een 22-jarige automobilist is in Middelburg aangehouden nadat hij zondagochtend werd achtervolgd door de politie omdat hij een stopteken negeerde. Bij de achtervolging reed de man meer dan 100 kilometer per uur door de bebouwde kom. Hij bleek ruim drie keer meer dan de toegestane limiet te hebben gedronken.

De politie meldt dat agenten om 5.00 uur zagen hoe de man door een rood verkeerslicht reed bij de Badhuisstraat in Vlissingen. De agenten gaven de man een stopteken, maar hij negeerde dit.

Hierna ontstond een achtervolging waarbij meerdere politie-eenheden te hulp schoten. De man reed op de Nieuwe Vlissingseweg 140 kilometer per uur, terwijl 70 kilometer per uur het maximum is.

De man, afkomstig uit Middelburg, werd op de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg tot stoppen gedwongen. De politie voegt toe dat hierbij een kleine botsing ontstond tussen een politieauto en de vluchtende auto.

De man werd aangehouden en naar een politiecellencomplex gebracht. Bij de blaastest blies de man 765 Ug/l, terwijl 220 Ug/l het toegestane maximum is.

Agent rijdt over voet 17-jarige voorbijganger

Toen een betrokken politieauto werd verplaatst na het incident, reedt de bestuurder per ongeluk over de voet van een 17-jarige voorbijganger.

De vrouw werd door de politie naar het ziekenhuis gebracht. Haar voet bleek niet gebroken te zijn, waarna agenten haar thuis brachten.