De gemeente Middelburg, politie en de Belastingdienst hebben dinsdag bij een integrale controle op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg twee mogelijk gestolen motorblokken in beslag genomen en meerdere bekeuringen uitgedeeld.

Het is de derde keer dit jaar dat er een integrale controle wordt gehouden. Tijdens de controle zijn zeven bedrijven onderzocht, waarbij meerdere overtredingen zijn geconstateerd.

Het gaat om overtredingen van de milieuwetgeving, verkeersovertredingen, vijf zaken waar de Belastingdienst verder onderzoek naar doet en bekeuringen voor auto’s die langs de weg staan geparkeerd waar dat niet mag.

Ook was er één persoon die zwart werkte en daarom wordt gekort op zijn uitkering en één persoon die zijn DNA moest afstaan.

'Voorkomen dat Arnestein een slechte naam krijgt'

Met de controles willen de instanties misstanden voorkomen en dat iedereen op Arnestein zich houdt aan de wet- en regelgeving. "Het uiteindelijke doel is te komen tot een terrein waar ondermijnende criminaliteit zo veel mogelijk is uitgesloten", zegt burgemeester Harald Bergmann in een bericht naar aanleiding van de derde controle.

"We willen dat Arnestein een gezond bedrijventerrein blijft. Wij gunnen eerlijke bedrijven alle ruimte om te ondernemen op een plek waar ze met trots klanten en gasten kunnen ontvangen. We willen voorkomen dat Arnestein een slechte naam krijgt. Daar heeft iedereen last van."