Een 23-jarige man is aangehouden in Oostkapelle voor oplichting wegens het collecteren voor een niet-bestaand goed doel.

Meerdere mensen uit Oostkapelle meldden zaterdagavond dat een jongeman wenskaarten aan het verkopen was voor het goede doel, maar dat zij het goede doel waarvoor hij collecteerde niet vertrouwden. Aan de deur vertelde de verdachte dat de bijdrage zou gaan naar ernstig zieke kinderen, meldt de politie

Rond 19.30 uur troffen agenten een man aan in de Schulenburg die aan het signalement voldeed. De agenten confronteerden hem met hun bevindingen. De stichting waarvoor hij kaarten verkocht had een zeer onprofessionele site.

Daarnaast waren deze stichting, en nog wat andere stichtingen op de naam van deze verantwoordelijke, en deze collecterende jongen al vaker in verband gebracht met oplichting door andere politie-eenheden in het land. 

Beruchte oplichter direct aangehouden door politie

De jongen had ook geen vergunning van de gemeente Veere op zak om kaarten te verkopen. De agenten vermoedden steeds meer dat ze te maken hadden met een beruchte oplichter. Daarom werd hij aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. 

De man zit nog steeds vast en wordt zondaggehoord door rechercheurs. Het pasje dat hij bij zich had, waarmee hij de legitimiteit van zijn collecte probeerde aan te tonen is in beslag genomen, evenals het geld dat hij tot nu toe met de verkoop van kaarten had verdiend en de overgebleven kaarten die nog niet verkocht waren.

De politie doet onderzoek naar de zaak.