De politie heeft donderdagmiddag en -avond in alle drie de teamgebieden van het politiedistrict Zeeland controles uitgevoerd. De Koninklijke Marechaussee assisteerde medewerkers van de politie Zeeland-West-Brabant.

De politie zette voertuigen op verschillende locaties aan de kant voor een zogenoemde "100%-controle". Daarbij let de politie niet alleen op verkeersovertredingen, maar onder andere ook op openstaande boetes, het gebruik van valse documenten en aanwijzingen voor mobiel banditisme.

Team Walcheren controleerde op de Duitslandweg in Ritthem en op de Sloeweg-Noord tot de toegang van de Westerscheldetunnel. Agenten hebben drie bekeuringen uitgedeeld voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Eén bestuurder reed 65 kilometer te hard en moest direct zijn rijbewijs inleveren.

Ook bekeurde de politie onder andere voor bumperkleven, verlopen APK, geen gordel, verlopen rijbewijs, geschorst kenteken en overschrijden van het verdrijvingsvlak.

De politie nam bij twee bestuurders een speekseltest en een bloedmonster af, omdat agenten vermoedden dat de bestuurders onder invloed van drugs reden. Beide automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren. De politie nam van één van de bestuurders de auto in beslag, omdat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had.

Daarnaast trof de politie twee keer een gebruikershoeveelheid hennep aan, die de agenten vernietigden.