Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid maakt eenmalig 2,5 miljoen euro extra vrij voor de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant om de synthetische drugsproblematiek in de regio aan te pakken. Dat schreef hij maandag in een brief aan de Tweede Kamer.

In totaal krijgt de Nederlandse politie eenmalig 91 miljoen euro om de inzetbaarheid van agenten te vergroten. Dit bedrag is nodig, omdat veel agenten de komende jaren met pensioen gaan en er nieuw personeel geworven en opgeleid moet worden.

Daarmee wordt de incidentele investering van 58 miljoen euro met 33 miljoen aan aanvullende posten opgehoogd. De aanvullende posten verschillen per regio, maar de minister acht het voor de Zeeland-West-Brabant nodig extra geld uit te trekken voor de synthetische drugsproblematiek in combinatie met milieucriminaliteit.

Dat doet hij niet alleen voor de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant, maar ook de eenheden Brabant-Oost en Limburg krijgen beide 2,5 miljoen euro extra voor de aanpak van de regionale drugsproblematiek.