Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van een van de vier verdachten die in februari in de haven van Vlissingen 22 kilo cocaïne zouden hebben ingevoerd.

Dat bevestigt het OM aan NU.nl na berichtgeving van Omroep Zeeland.

De rechtbank in Middelburg heeft de 31-jarige verdachte man uit Sommelsdijk twee weken geleden vrijgelaten, omdat er volgens de rechter te weinig bewijs was dat hij betrokken zou zijn bij de cocaïnesmokkel.

Het OM is het niet eens met deze vrijlating en gaat in hoger beroep. Twee andere veroordeelde verdachten gaan volgens regionale omroep ook in hoger beroep.

Negentien pakken cocaïne in bestelbus

Op 25 februari hebben douanemedewerkers bij een controle van een bestelbus in Vlissingen-Oost negentien pakken cocaïne in beslag genomen. De twee inzitten, een 26-jarige man uit Middelharnis en 30-jarige Colombiaan, zijn direct aangehouden.

Een van de twee mannen was kort voor de controle van de bestelbus aan boord geweest van een schip dat uit Ecuador kwam en in de haven van Vlissingen lag afgemeerd.

Na een verder onderzoek werd ook een 37-jarige man uit Middelharnis aangehouden en een 31-jarige man uit Sommelsdijk.

Hoger beroep tegen veroordeling rechtbank

De inmiddels 38-jarige man en 26-jarige man uit Middelharnis zijn veroordeeld tot 4 jaar cel en 3,5 jaar cel. Beiden gaan tegen deze voordeling in hoger beroep. De 31-jarige Colombiaan kreeg 2,5 jaar cel, hij gaat niet in hoger beroep.