Een 78-jarige man uit Goes heeft 180 dagen celstraf gekregen voor een poging tot oplichting bij de koop van een huis en het zichzelf voordoen als miljonair. 

Van de celstraf zijn er 59 dagen voorwaardelijk, meldt rechtbank Zeeland-West-Brabant. De man en zijn 73-jarige vrouw, hadden een huis gekocht in Goes maar de verkopers nooit betaald. Zijn vrouw werd vrijgelaten. 

De man heeft inmiddels al 180 dagen gezeten in verband met veroordeling voor soortelijke zaken. Toch gaat hij nog de cel in omdat hij voorwaardelijke straffen moet uitzitten voor eerdere arrestaties. Om precies te zijn gaat dat om vijf maanden en twee weken. 

Koop

De gedupeerden en de verdachten kwamen in juli bij de koop tot een overeenkomst en sloten een contract af. Na het afsluiten van het contract zouden de verdachten het geld overmaken zodra hij een grote som geld van de verkoop van zijn eigen huis zou binnenkrijgen op zijn rekening.

De gedupeerden kochten zelf een nieuwe woning in de tussentijd. Het echtpaar bleef te betaling echter steeds uitstellen met andere redenen. De verkopers moesten door de uitblijvende betaling de koop van hun nieuwe huis annuleren en hebben daarom een boete moeten betalen van 10 procent van het aankoopbedrag.