Automobilisten krijgen dit najaar te maken met werk aan verschillende provinciale wegen. "Op drukke punten werkt de aannemer vooral in de avond en nacht om de overlast te beperken", laat de provincie Zeeland donderdag weten.

De wegen die op de schop gaan zijn de N288 tussen Vlissingen en Koudekerke, N289 tussen Rilland en Putte, N659 tussen Rilland en Tholen (Oesterdam), N256 tussen Goes en Zierikzee (Zandkreekdam en Zeelandbrug), A256 (Deltaweg) bij Goes en de parallelweg N673 (Zanddijk) bij Yerseke.

Vrijdag wordt op de N288 van 8.30 uur tot 16.00 uur het asfalt op de oostelijke rijstrook vernieuwd tussen rotondes Lammerenburgweg en Middelburgsestraat bij Koudekerke. Tijdens het werk is een rijstrook afgesloten en begeleiden verkeersregelaars het verkeer.

Zeelandbrug

Van maandag 29 oktober tot donderdag 6 december wordt er gewerkt aan de Zeelandbrug en toegangswegen. 'Op diverse plekken brengt dat hinder met zich mee', aldus de provincie. De werkzaamheden vinden vooral doordeweeks plaats, tussen 20.00 uur en 6.00 uur.

Van maandag 29 oktober tot vrijdag 2 november is de hoofdrijbaan van de N256 's avonds en 's nachts afgesloten tussen kruispunt Noordlangeweg (Colijnsplaat) en de Zeelandbrug. Verkeer wordt omgeleid via de parallelweg.

Meerdere werkzaamheden op Deltaweg

Van maandag 5 november tot zaterdag 23 november is de hoofdrijbaan van de Deltaweg 's avonds en 's nachts afgesloten tussen kruispunt Langeweg (Wilhelminadorp) en kruispunt Noordlangeweg (Colijnsplaat). Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A58, Veersegatdam (N57) en N59.

Van maandag 26 november tot zaterdag 1 december is de hoofdrijbaan van de Zeelandbrug 's avonds en 's nachts afgesloten tussen kruispunt Noordlangeweg (Colijnsplaat) en kruispunt Julianastraat (Zierikzee). Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Oosterscheldekering.

Van dinsdag 20 november tot en met vrijdag 23 november wordt het asfalt vernieuwd op de aansluitingen van de A58 op de Deltaweg bij Goes. De afslag is dicht tussen 20.00 en 6.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via knooppunt Goes-Zuid.

Van vrijdag 30 november 20.00 uur tot maandag 3 december 6.00 uur wordt het asfalt vernieuwd op vier plaatsen bij de Deltaweg.

Het gaat om de rijbanen tussen de rotonde Tiendenplein en kruispunt Deltaweg, vanaf kruispunt N256 richting de verkeerslichten bij Wilhelminadorp, vanaf de verkeerslichten van Wilhelminadorp tot het kruispunt van de Deltaweg en van de parallelweg N664 aan de noordzijde. Deze wegvakken zijn dit weekeinde dicht.

Kreekraksluizen

Van maandag 29 oktober tot en met vrijdag 2 november wordt bij de Eerste Hogerwaarddwarsweg bij Rilland (richting de Kreekraksluizen) de extra rijstrook om rechtsaf te slaan verwijderd. Hiervoor wordt op de N289 een rijstrook afgesloten. Verkeerslichten laten het verkeer om en om door. 'Na het verwijderen van de strook kan het verkeer nog steeds rechtsaf slaan.'

Oesterdam

Van maandag 29 oktober tot vrijdag 2 november wordt het asfalt op de Oesterdam vernieuwd. Hiervoor wordt de N659 enkele keren afgesloten tussen 19.00 en 6.00 uur. Verkeer wordt omgeleid via de N289, A4 en N286.

Zanddijk

Van maandag 5 november 19.00 uur tot donderdag 8 november 6.00 uur worden er rode fietsstroken aangelegd op de parallelweg langs de Zanddijk bij Yerseke, tussen de Capelleweg en Olzendedijk. Tijdens het werk is het wegvak afgesloten en moet het verkeer omrijden.