De politie heeft woensdagmiddag op de Burgemeester Jobselaan in Rilland een zestienjarige jongen uit 's Gravenpolder aangehouden omdat hij een vuurwapen zou hebben. Agenten trokken, volgens een speciale veiligheidsprocedure, hun pistolen bij deze arrestatie.

Rond 16.25 ontving de politie een melding van een groepje jongeren met een vuurwapen bij een vijver. Toen agenten ter plaatse kwamen, zette een van de jongeren het op een rennen. Hij werd na een korte achtervolging ingehaald en gooide zijn rugtas weg.

De agenten maakten bij de aanhouding gebruik van een speciale veiligheidsprocedure, omdat het niet zeker was of de jongen een echt vuurwapen bij zich droeg. Bij deze procedure zijn agenten geautoriseerd om hun wapen te trekken en op de verdachte te re richten, wat de dienders in kwestie ook deden.

De jongen moest op de grond gaan liggen en werd vervolgens aangehouden.  In de weggegooide rugtas werd een mes en een nepvuurwapen gevonden. De politie deed ook nog een onderzoek in een woning, waarbij een gasdrukpistool met patronen, kogels en een dolk werden gevonden.

De jongen werd naar een politiecellencomplex gebracht en woensdagavond  verhoord. De verdachte werd later op de avond vrijgelaten, op afspraak dat hij zich zou melden op het politiebureau als dat nodig is.