De gemeente Goes wil 750 duizend euro uittrekken om noodzakelijk onderhoud aan sport- en recreatiecentrum Omnium te financieren.

Vorig jaar besloot de gemeente al om jaarlijks twee ton extra te geven voor de exploitatie van het centrum. Omnium krijgt daarmee ruim zes ton per jaar. Er werd afgesproken dat Omnium met een plan zou komen hoe ze de kosten zou kunnen verlagen en de opbrengsten verhogen. "Bij het maken van dit plan bleek dat dit niet voldoende helpt", zegt wethouder Derk Alssema donderdag.

De financiële problemen bij Omnium zijn ontstaan na de grote verbouwing en opening van het tropisch bos in 2014. Hoewel het aantal bezoekers van het tropisch bos groeit, worden de verwachte aantallen niet gehaald. Daardoor is er niet genoeg geld om genoeg onderhoud aan de gebouwen te plegen. Er is nu vooral onderhoud nodig aan het zwembad en de oude sporthallen. 

Het college van burgemeester en wethouders stelt daarom voor om nu eenmalig 750 duizend euro uit te trekken om het onderhoud uit te voeren. Verder gaan de gemeente en de sport- en recreatievoorziening nadenken over structurele oplossingen om uit de financiële problemen te komen.

In de loop van 2019 moet er een aantal concrete oplossingen zijn en moet duidelijk zijn hoeveel die gaan kosten. Dan moet ook de gemeenteraad zich erover buigen.