De Ringbrug in Goes is vanaf vrijdag 12 oktober 20.00 uur tot en met maandag 22 oktober 6.00 uur afgesloten voor alle verkeer.

De afsluiting is nodig in verband met de aanleg van een fietstunnel. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Sint Maartensbrug. Het autoverkeer moet omrijden via de Oranjeweg, Patijnweg en de Middelburgsestraat.

Riolering

Tijdens de werkzaamheden wordt de rijbaan en fundering opgebroken en grond ontgraven. Vervolgens worden er worden damwanden en tunneldelen geplaatst. Ook worden er rioleringsbuizen, kabels en leidingen aangelegd. De laatste werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van de nieuwe fundering en asfalteren van het wegdek.

Toeritten

Daarna kan de Ringbrug weer worden gebruikt. Wel verricht de aannemer dan nog afrondende werkzaamheden. Hij werkt bijvoorbeeld aan de toeritten van de fietstunnel. Verder werkt hij aan het wegdek in de J.A. van de Goeskade en Zaagmolenstraat. Halverwege 2020 wordt het fietspad langs het kanaal aangelegd.

Ontwikkeling

De werkzaamheden vinden plaats in het kader van de ontwikkeling van de Westerschans. Op de locatie aan het water komen een groot appartementencomplex van RWS partner in wonen, een Albert Heijn en winkels.

De wegenstructuur rondom de Ringbrug is daarvoor eerder al aangepast, zodat de woningen aan het water komen te liggen.