De politie heeft donderdagochtend op de Oude Vlissingseweg in Middelburg en bij de draaibrug in Oost-Souburg een brom- en snorfietscontrole gedaan.

Op de Oude Vlissingseweg werden bijna dertig snor- en bromfietsers gecontroleerd. Eén bestuurder kreeg een bekeuring voor het overschrijden van de maximum constructiesnelheid. Hij mag er niet meer mee rijden totdat de bromfiets weer aan de juiste eisen voldoet en opnieuw is gekeurd.

Bij de draaibrug in Oost-Souburg zijn twintig snor- en bromfietsers gecontroleerd. Drie bestuurders kregen bekeuringen omdat ze zonder rijbewijs, door een rood licht van de spoorwegovergang of op het fietspad reden. Ook hier kregen twee bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de maximum constructiesnelheid.

In Oost-Souburg achtervolgde de politie ook nog even een snorfietser zonder rijbewijs. De man ging ervandoor en negeerde een stopteken. Even later kon de politie hem aanhouden en kreeg hij twee bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs en het negeren van het stopteken.