Een zeventienjarige scooterrijder uit Yerseke is dinsdagochtend op de Kapelseweg in Kloetinge geraakt door een schot hagel. Daarbij raakte hij gewond aan zijn benen.

De scooterrijder stak tussen 9.00 en 9.15 uur de Monnikendijk over toen hij plotseling vijf knallen hoorde. Het slachtoffer viel hierna om en voelde direct pijn aan zijn benen. Hij is hierna doorgereden.

Toen hij later op de dag zijn pijnlijke plekken inspecteerde, ontdekte hij enkele ronde plekken van een paar millimeter dik op zijn benen. Deze plekken waren ook te vinden op zijn scooter, helm en in het zadel. Volgens zijn huisarts is hij vermoedelijk door een schot hagel geraakt.

Agenten hebben op de plaats van het incident ook op verkeersborden en palen schade gezien van recente hagelinslagen. Vermoedelijk is de hagel vanaf de overzijde van de weg, in een boomgaard, gelost.

De scooterrijder heeft aangifte gedaan van het incident. Bij de val zijn ook zijn scooter, helm en jas beschadigd.

De politie zoekt momenteel getuigen die vergelijkbare ervaringen hebben gehad op het fietspad langs de N670. Zij roepen met name twee specifieke meisjes op om zich te melden. Deze meisjes fietsten ten tijde van het incident ook over de Monnikendijk.