De Stationsbrug in Middelburg kan sinds zondag niet meer open. Een metalen stang waardoor de brug kan draaien is gebroken.

"Waarschijnlijk door ouderdom", is in een brief van het college van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten te lezen.

De scheepvaart is gestremd. De provincie hoopt dat het onderdeel zo snel mogelijk kan worden gemaakt, maar eerder werd al gemeld dat het onderdeel de schadelijke verf Chroom VI bevat. Daardoor moeten er extra maatregelen worden genomen.

"De aannemer onderzoekt momenteel met deskundigen hoe hij het het beste kan maken, op een veilige manier," meldt gedeputeerde Harry van der Maas.

De werkzaamheden moeten in een afgesloten ruimte plaatsvinden. De reparatie is een nieuwe tegenvaller voor de provincie. De 70 jaar oude Stationsbrug zou halverwege september worden weggetakeld en vervoerd naar Krimpen aan den IJssel waar hij zou worden gerenoveerd.

Kosten renovatie lopen hoog op

De provincie moest dat karwei op het laatste moment schorsen, omdat bleek dat door de aanwezigheid van Chroom VI in oude verflagen de renovatie veel duurder uitviel. Zo duur dat het project waarschijnlijk Europees moet worden aanbesteed.

De provincie laat onderzoeken of en hoe de brug het beste kan worden gerenoveerd. Het is niet bekend wanneer het onderzoek klaar is.