Het gemeentebestuur in Borsele wil maatregelen nemen om de verkeersoverlast in Langeweegje te verminderen. Dat heeft het College van B&W donderdag bekendgemaakt.

Eerder dit jaar werd een gebiedsvisie, waarin het verkeer om het gehucht bij Kwadendamme heen zou worden geleid, naar de prullenbak verwezen. Bewoners zagen die ingrijpende maatregelen niet zitten.

De gemeente onderzoekt nu met onder meer het waterschap en de provincie andere mogelijkheden om de overlast in Langeweegje te verminderen. Voor het eind van het jaar moet daarover meer bekend zijn.

Wethouder Arno Witkam van de gemeente Borsele wil de bewoners echter niet zo lang laten wachten. "Zij ervaren veel overlast", zegt hij.

Het voorstel is daarom om de belijning aan te passen, zodat de weg door Langeweegje smaller oogt en iets aan de verkeersremmers te doen. "Fietsers kunnen daar nu niet langs en moeten een slinger de weg op maken. Dat willen we voorkomen."

Witkam licht de plannen donderdagavond toe tijdens een inloopavond. Als inwoners het ermee eens zijn, wordt de belijning binnen een paar weken veranderd.