Het Openbaar Ministerie (OM) eist veertig maanden cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk, tegen een 26-jarige man uit Westkapelle voor het stichten van vijf autobranden in Westkapelle en Domburg.

Dat bevestigt het OM naar aanleiding van berichtgeving door Omroep Zeeland.

De officier van justitie wil dat de verdachte een meldplicht krijgt bij de reclassering, gecontroleerd wordt op drugsgebruik en een gedwongen behandeling krijgt. Dit omdat een psycholoog heeft verklaard dat de verdachte de stoornis pyromanie heeft.

Pyromanie is een stoornis in de impulsbeheersing, waardoor een persoon de onweerstaanbare drang heeft om brand te stichten.

Branden werden gepleegd voor een 'kick'

De verdachte zou de branden hebben gepleegd samen met zijn zestienjarige vriendin, schrijft Omroep Zeeland. Dit deden zij omdat zij er een 'kick' van kregen. Ook zou de verdachte persoonlijke problemen met sommige slachtoffers hebben.

De verdachten werden maandag 7 mei aangehouden. De branden vonden plaats op 7 januari en 3 maart. Direct na de branden werd vastgesteld dat het ging om brandstichting.

De politie dacht eerst dat er sprake was van een drugsgerelateerd conflict. Uit onderzoek bleek echter dat de gedupeerden van de branden niet betrokken zijn bij het drugscircuit.

De zestienjarige vriendin van de verdachte is ook nog verdacht in de zaak. Haar proces moet nog plaatsvinden.