Het vernieuwde Kerseplein in Krabbendijke wordt vrijdagavond feestelijk in gebruik genomen.

De gemeente Reimerswaal en woningcorporatie R&B Wonen hebben het plein in samenspraak met dorpelingen heringericht, omdat gebruikers onder meer overlast hadden van scheefliggende tegels door worteldruk van de bomen.

Wethouder Jaap Sinke van de gemeente Reimerswaal en directeur Peter Bevers van R&B Wonen openen het plein vrijdag om 19.00 uur.

"In het kader van burgerparticipatie houden bewoners de hagen deels zelf bij", laat de gemeente weten. "Daarom krijgen zij een passend cadeau."

Herinrichting vervroegd vanwege verwachte bomenoverlast

Het Kerseplein zou oorspronkelijk in 2021 op de schop gaan, maar door de overlast is de herinrichting vervroegd. De overlast van bomen moet nu tot het verleden behoren.

De nieuwe bestrating - stenen waar gras doorheen kan groeien - geeft het plein een groenere uitstraling. De ribbels in de bestrating moeten hardrijden tegengaan en ervoor zorgen dat er niet meer gevoetbald wordt waar dat voor overlast zorgt.

De elzen zijn vervangen door kersen- en amberbomen. Die geven volgens Reimerswaal minder wortelopdruk en minder schaduw, omdat ze een luchtigere kroon hebben. Het Kerseplein heeft nu ook een gazon en haagjes rondom.