De werkzaamheden aan de Stationsbrug van Middelburg worden per direct stilgelegd. Door de aanwezigheid van de gevaarlijke stof Chroom-6 lopen de renovatiekosten hoger op dan gepland.

Dat meldt de Provincie Zeeland vrijdag. De brug zou vanaf 24 september afgesloten en verplaatst worden voor onderhoudswerkzaamheden, maar dat gaat voorlopig niet door.

Eerder in september werd al bekend dat de restauratie langer zou gaan duren wegens de aanwezigheid van Chroom-6. Zo moeten er extra veiligheidsmaatregelen genomen worden. Op 7 september werd bekend dat het college van Middelburg de consequenties in kaart ging brengen.

Nu blijkt dat de onvoorziene kosten door de stof dusdanig hoog zijn, dat het onderhoudswerk voorlopig wordt geschorst. De provincie benadrukt dat de kans klein is dat de werkzaamheden op korte termijn worden hervat.

Chroom-6 is landelijk probleem

Chroom-6 is in het verleden veel gebruikt in onder meer verflagen. Het is een landelijk probleem volgens de provincie. Omdat de stof in de verf vast zit, is het onschadelijk voor bijvoorbeeld voorbijgangers.

Wanneer de verf geschuurd of gestraald wordt bij werkzaamheden, kan de stof vrijkomen en het lichaam binnenkomen. Dan is het wel schadelijk.