Vanaf donderdag 20 september begint Rijkswaterstaat aan het onderhoud van de Noord-Bevelandse kust. Tussen de Veerse Gatdam en de Oosterscheldekering gaan baggerschepen ruim 250.000 kubieke meter zand opspuiten om zo te kustlijn te versterken. 

De werkzaamheden staan tot december gepland, meldt Rijkswaterstaat.

Door een getijdengeul raakt de kust voor het Banjaarstrand voortdurend zand kwijt. "De Nederlandse kust is voortdurend in beweging en zonder ingrijpen verschuift de kust door natuurlijke invloeden langzaam landinwaarts", verklaart een woordvoerder. 

Door meer zand op te spuiten vlak voor de kust blijft de kustlijn op natuurlijke wijze op zijn plek.

Strand blijft toegankelijk

Het strand blijft tijdens de werkzaamheden gewoon toegankelijk. Wel is het werkterrein op het strand verboden gebied. Volgens Rijkswaterstaat is daar een verhoogd risico op drijfzand, ook kunnen rondrijdende bulldozers voor gevaarlijke situaties zorgen.

Aan de duinzijde is het werkterrein te passeren, waarbij honden aangelijnd dienen te zijn. Voor watersporters geldt dat zij een minimale afstand van 300 m tot het baggerschip moeten houden. 

Rekening houden met zachte plekken

Ruiters dienen rekening te houden met zachte plekken die tijdens en direct na de werkzaamheden op het strand kunnen voorkomen", aldus Rijkswaterstaat. 

De werkzaamheden gaan dag en nacht door, zeven dagen per week.

Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op de website van Rijkswaterstaat.