De Stationsbrug in Middelburg die voor renovatie tijdelijk naar Krimpen aan den IJssel gaat, verdwijnt tot de zomer van 2019. Op 24 september wordt de brug afgesloten voor alle verkeer.

"De verwachting is dat de gerenoveerde Stationsbrug op zijn vroegst in de zomer van 2019 teruggeplaatst wordt", meldt provincie Zeeland donderdag. Dit is vijf maanden later dan eerst was gepland, omdat er Chroom-6 is aangetroffen in de verf.

Voetgangers, fietsers en scheepvaart zich op andere manieren moet verplaatsen. Er komt een loopbrug voor voetgangers die vier keer per dag open gaat voor de schepen. Fietsers moeten het kanaal oversteken bij de Schoebrug, evenals de hulpdiensten.

Reizigers die in Middelburg moeten overstappen van de trein op een bus moeten eerst de tijdelijke loopbrug oversteken voordat ze verder kunnen met de bus.

De brug moet gerenoveerd worden omdat er een "gevaarlijke rand tussen voetpaden en rijweg loopt" en de voetpaden te smal zijn. Daarom gaat de rijbaan smaller gemaakt worden. Ook gaat het houten dek door een stalen vervangen worden. Daarnaast is de technische aandrijving gedateerd en ziet de brug er niet mooi meer uit.