De Vlissingse gemeenteraadsfracties van SGP en CU willen dat de gemeente strenger optreedt tegen eigenaren van gevaarlijke honden. In hun motie 'Gevaarlijke honden' pleiten ze voor een meldpunt.

Zowel CU als SGP stelde eerder vragen over het gemeentelijk optreden tegen gevaarlijke honden. "De antwoorden waren teleurstellend", schrijven SGP’ers Cor Tromp en Lilian Janse en CU'er Coen van Dalen in hun motie.

"Je kunt in de gemeente Vlissingen gebeten worden door een gevaarlijke hond, die nota bene bekend kan zijn bij de politie, en toch blijven bestuurlijke en strafrechtelijke maatregelen uit. Dat kan niet."

De twee partijen vinden dat het te vaak voorkomt dat honden elkaar verwonden.

Het gaat SGP en CU er vooral om dat er gehandhaafd wordt bij vergrijpen. "De boa's (buitengewoon opsporingsambtenaar, redactie) hebben we al en het beleid is er ook. Dat beleid is echter gedateerd en moet vernieuwd worden."

Beide fracties pleiten voor een meldpunt voor gevaarlijke honden. Als de landelijke overheid een cursus invoert voor eigenaren van gevaarlijke honden, willen de partijen dat Vlissingen meegaat in dit beleid.