Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele en directieleden van The Green Bay hebben vrijdag hun handtekeningen gezet onder de overeenkomst voor de bouw van één van de groenste datacentra van Europa.

Het komt in Borssele, naast de kerncentrale van EPZ. Het krijgt een oppervlakte van 30.000 vierkante meter, levert 22 megawatt aan capaciteit en biedt werk voor ongeveer 30 IT-professionals.

De bouw van het centrum begint eind dit jaar. De servers moeten in augustus volgend jaar draaien. "Wij zijn trots op de komst van het groene datacenter", zegt Dijksterhuis.

Windparken

Het datacenter is groen, omdat het de energie van de windparken op zee en zonneparken in de buurt gaat gebruiken. Dijksterhuis hoopt dat meer datacentra naar Zeeland komen. "De keuze voor de gemeente Borsele heeft grotendeels te maken met de betrouwbare energievoorziening. De directe aansluiting op het energieschakelstation van Tennet en een zeewaterkoelsysteem maken het datacenter betrouwbaar, maar ook energie-efficiënt en duurzaam."