Maritieme Explosieven Opruimingsdienst Defensie (MAREOD) gaat donderdagochtend in de Noordzee een grote Duitse zeemijn tot ontploffing brengen. De mijn wordt op zo'n 1.600 meter van de kust bij het Vebenabos in Zeeland vernietigd.

Het explosief werd eind juli aangetroffen bij voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een stroomkabel voor een windmolenpark in Borssele. Na onderzoek bleek het om een Duitse zeemijn met een explosieve lading van 679 kilogram te gaan.

Voor de ontploffing heeft de burgemeester van Vlissingen woensdag een noodverordening afgekondigd. De noodverordening gaat in op donderdagochtend 6.00 uur en duurt waarschijnlijk tot 8.00 uur.

Gedurende de voorbereidingen en het vernietigen van de zeemijn kunnen zwemmers in een straal van 2.700 meter niet zwemmen. Ook zijn de vaargeulen Oostgat, Deurloo en Geul van de Walvischstaart gestremd.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!