De gemeente Goes is een van de twaalf gemeenten die in de komende drie jaar twee 'tiny forests' krijgt. Dit dichtbegroeide, inheemse minibos ter grootte van een tennisbaan moet zorgen voor een gezondere leefomgeving. 

De gemeente Goes weet nog niet waar de minibossen zullen komen. Ze willen dit samen met de inwoners van Goes verder gaan uitwerken en uitvoeren.

Begin juni deed het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) een oproep om partnergemeente te worden. 55 gemeenten meldden zich toen aan, waaruit de eerste twaalf zijn geselecteerd. Hier worden de komende drie jaar in totaal 56 'tiny forests' aangelegd in samenwerking met IVN, scholen en buurtbewoners.

De overige geselecteerde gemeenten zijn Almere, Alphen aan den Rijn, Apeldoorn, Den Bosch, Goes en omstreken, Groningen, Hardenberg, Leiden, Maastricht, Meppel, Uithoorn en Utrecht. Het project werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van 1,85 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Het IVN hoopt in 2021 minimaal 100 Tiny Forests geplant te hebben.