De gemeente Noord-Beveland gaat tot en met 2021 jaarlijks een bedrag van 12.368 euro uittrekken voor muziekproject Het hele eiland speelt.

In Het hele eiland speelt werken de vier Noord-Bevelandse basisscholen, de Zeeuwse Muziekschool en de muziekverenigingen Apollo uit Wissenkerke, EMM uit Kortgene en Wilhelmina uit Colijnsplaat samen. Doel van het project is om kinderen uit de groepen vijf tot en met acht structureel goede muzieklessen te geven. 

Tijdens de lessen leren de kinderen instrumenten zoals trombones, euphoniums, baritons en het slagwerk te bespelen. Daarnaast proberen ze samen muziek te maken. De lessen monden uit in een gezamenlijke uitvoering voor publiek.

Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft voor de komende jaren een subsidie van 50.000 euro toegezegd. Het is enthousiast over de kansen die kinderen in het project krijgen en de sociale verbindingen die er door ontstaan.

Vanwege het landelijke geld kan de bijdrage van Noord-Beveland de komende jaren omlaag. Tot nu toe trok de gemeente er iets meer dan 25.000 euro voor uit.