Een 17-jarige jongen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in Goes vanwege te hard rijden met de bromfiets en het verstoren van de openbare orde. De tiener is tevens zijn rijbewijs kwijt.

Surveillerende agenten zagen de man rond 1.15 uur rijden over de Van Hertumweg. De tiener hing plat over zijn stuur en reed 70 kilometer per uur, meldt de politie.

De tiener uit Oudelande werd vervolgens staande gehouden door de agenten en is meegenomen naar het bureau voor een blaadtest. Daar blies hij 480 ug/l, wat meer dan twee keer is dan de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Het rijbewijs van de jongen werd direct ingevorderd en na contact met de ouders mocht hij weer naar huis.

Onbehoorlijk gedrag

Diezelfde avond kwam de 17-jarige tiener opnieuw in aanraking met de politie, nadat hij zich in het uitgaansleven in Goes onbehoorlijk bedroeg. De jongen was het schelden en vloeken, waardoor een hoop mensen aangaven dat zij zich stoorde aan zijn gedrag. Een aantal mensen informeerden agenten die door de stad liepen.

De agenten gingen op de melding af en verzochten de jongen om het centrum te verlaten en naar huis te gaan. De tiener leek daar gehoor aan te geven, maar kwam toch telkens terug. Na twee waarschuwingen belde de jongen zonder aanleiding het noodnummer 112.

Daarop is de jongen opnieuw opgepakt, deze keer vanwege het verstoren van de openbare orde. De tiener is overgebracht naar een cellencomplex en wordt zondag gehoord.